470-es világbajnokság - Gyapjasék messze a kvótától

Sport, 2021.03.09

A Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor egység két helyet javítva a 17. helyen áll, ám így is nagyon messze van a kvótaszerzés lehetőségétől a vitorlázók 470-es hajóosztályának világbajnokságán a portugáliai Vilamourában.

A magyar szövetség honlapja szerint a hétfői hármat követően kedden két futamot rendeztek meg az egy nappal korábbinál lényegesen gyengébb, de ugyanúgy part felől fújó szélben. Az első menet jól sikerült a testvérpárnak, a nyolcadik helyen zárt, a másodikon viszont számukra a lehető legszerencsétlenebbül alakult a verseny. Hiába rajtoltak ugyanis jól és haladtak az első helyen, a rendezők kis idő múlva leállítottak a futamot, az újraindított pályán pedig csak 20. lett a magyar hajó.

"Olyan volt, mint Füreden a part alatt, egy északiban. Harminc fokokat forgott néha a szél" - mondta Majthényi Szabolcs, Gyapjas Balázs és Zsombor edzője. - "A fiúk a délelőtti futamban jól vitorláztak, végül nyolcadikok lettek. A mai második futamban ők rajtoltak a legjobban, lekeresztezték a mezőnyt, vezettek. A szintén a kvótáért küzdő helyi, portugál páros egy haláltakk után az utolsó helyen vitorlázott. Lelőtték a futamot, majd tökéletesen ugyanolyan szélben indítottak egy következőt. Ez elég nagy lelki csapás volt mindannyiunknak. Már csak a csodában bízhatunk."

Majthényi utóbbi megjegyzésével arra utalt, hogy a 17. pozícióban tanyázó tanítványait az egyetlen még szabad európai olimpiai részvételi jogért folyó külön versenyben pillanatnyilag megelőzik a negyedik helyen álló portugálok, a hatodik svájciak, a nyolcadik izraeliek és a kilencedik németek is a verseny féltávjánál.

Vitorlázásban Magyarországnak eddig négy olimpiai helye van. Berecz Zsombor (Finndingi) és Érdi Mária (Laser Radial) éremesélyesként indulhat Tokióban. Rajtuk kívül még a szörfös Cholnoky Sára és Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerzett részvételi jogot, utóbbi testvérével, Jonatánnal válogatózik az ötkarikás játékokért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!