A Birmingham City visszavonultatta a távozó, 17 éves tehetség mezszámát

Sport, 2020.07.23

Az angol másodosztályú Birmingham City visszavonultatta a 17 éves Jude Bellingham mezszámát, miután a játékos a héten a Borussia Dortmundhoz távozott.

Az angol klub csütörtökön honlapján közölte, a saját nevelésű Bellingham fiatal kora ellenére, rövid idő alatt a csapat emblematikus alakjává vált. Hozzátette, játékosa példát mutatott az akadémia növendékeinek, hogy a tehetséges fiatalok hová képesek eljutni kemény munkával, valamint kellő alázattal.

Bellingham 16 évesen és 38 naposan mutatkozott be a felnőttek között, minden alkalommal a 22-es mezben lépett pályára, amelyet ezután már senki nem viselhet az egyesületnél.

A fiatal középpályás ebben szezonban 41 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, négy gólt szerzett és három gólpasszt adott. A Borussia Dortmund brit sajtóhírek szerint 26 millió fontért (9,9 milliárd forintért) öt évre szerezte meg a Manchester United, az Arsenal és a Chelsea elöl. A Birmingham szerint a németekkel folytatott hosszú tárgyalási sorozat eredményeként Bellingham a világ legdrágább 17 éves labdarúgója lett.

A sportágban ritkán vonultatnak vissza mezszámot, és döntően akkor is olyan legendás játékosok érdemlik ki visszavonulásukat követően, akik hosszú időn keresztül alkottak maradandót egy klubnál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!