A francia triatloncsapat megvédte címét a vegyesváltó-világbajnokságon

Sport, 2019.07.07

A francia triatloncsapat megvédte címét a Hamburgban vasárnap megrendezett vegyesváltó-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint az Emilie Morier, Léo Bergere, Cassandre Beaugrand, Vincent Luis összeállításban versenyző franciák 1:20:18 óra alatt teljesítették a távot, és nagy csatában végeztek az első helyen a német, valamint a tavaly még ezüstérmes ausztrál csapat előtt.

A 16 váltót felvonultató mezőnyben három egység nem ért célba.

A vegyesváltó 2020-ban Tokióban mutatkozik be az olimpia műsorán.

A tervek szerint a magyar csapat is indult volna a megmérettetésen, de szombaton - amikor a vb-sorozat egyéni versenyét rendezték - Bicsák Bence kerékpározás közben elesett, és annyira megsérült, hogy nem tudta vállalni az indulást. Mivel pótember nem utazott a csapattal, a magyarok kénytelenek voltak visszalépni.

Bicsák zúzódásokat szenvedett, de az csak a héten, az alaposabb magyarországi vizsgálatok után derül ki, hogy annak milyen hatása lesz a felkészülésére, valamint versenyzési szempontból az év hátralévő részére.

Jövő héten Tiszaújvárosban világkupa-futamot rendeznek, míg augusztus közepén Tokióban az olimpiai pályán lesz tesztverseny, a hónap végén pedig Svájcban kerül sor a vb-sorozat döntőjére.


Eredmények, vegyesváltó:

világbajnok:

------------
Franciaország 1:20:18 óra
2. Németország 1:20:22
3. Ausztrália 1:20:43
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!