A magyar férfi kajaknégyes nagy csatában kapott ki a vb-címvédő németektől

Sport, 2020.09.01

A magyar férfi kajaknégyes 500 méteren nagy csatában kapott ki kedden a világbajnoki címvédő németektől a müncheni tesztversenyen.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása alapján a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar kvartett nagyot csatázott az olimpiai távon tavaly világbajnok német négyessel, amelytől végül két tizedmásodperccel maradt le. Az esős, 10 Celsius-fokos időben megrendezett versenyen elindult még a németek 1000 méteren címvédő négyese is, amelyben ezúttal ott ült az olimpia-, és világbajnok Max Hoff.

"Már a rajt után látszott, hogy a mi négyesünk és az ötszázas világbajnok német egység között dőlhet el a verseny" - mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. Hozzátette, a németek 500 méteres egysége csak az utolsó negyven méteren tudott némileg elhúzni a magyaroktól, akik addig tartani tudták velük a lépést.

"Egy csőrnyivel vertek meg bennünket a világbajnok németek, míg korábban mindig minimum egy hajót kapott tőlük a magyar négyes, ez azt mutatja, hogy idén sikerült előrelépnünk" - mondta a szakember.

A szegedi, olimpiai kvalifikációs vb-n a magyarok (Nádas, Tótka, Birkás Balázs, Kuli összetételben) az 500-as távon az ötödik helyen végeztek, és több mint egy hajóval kaptak ki az aranyérmes Rendschmidt, Rauhe, Libscher, Lemke összetételű egységtől.

A tesztversenyen szerdán K-2 300 méteren, valamint egy 150 méteres váltóban szállnak vízre Hüvös Viktor tanítványai. A párosban elrajtol majd a Nádas Bence, Tótka Sándor, valamint a Kuli István, Molnár Péter összeállítású egység, illetve a Rauhe, Libscher és a Rendschmidt, Lemke duó. A 150 méteres váltókban lesz női és férfi kajakos, valamint női és férfi kenus induló is, ugyanis a tesztversenyen részt vesz a teljes német válogatott keret.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!