A német kosárlabda Bundesligában folytatja a DEAC volt edzője

Sport, 2021.07.11

A német Telekom Baskets Bonn segédedzőjeként folytatja pályafutását Kovács Adrián, aki májusban távozott a később bajnoki negyedik DEAC férfi kosárlabdacsapatának a vezetőedzői posztjáról.

Az NB I-es bronzcsata május 15-ödiki nyitányán a Szeged odahaza 102-81-re verte a DEAC-ot, majd a hajdúsági klub menesztette Kovács Adriánt. A következő meccsre már a korábbi másodedző, a szerb Andjelko Mandic készítette fel a debrecenieket.

"Nem számítottam erre a váltásra, rosszul érintett, de pozitív beállítottságú ember vagyok, és már a következő kihíváson járt az eszem" - nyilatkozta a 27 éves szakember szombaton az MTI-nek. "Jól ismerem a Bundesligát, az egyik mentorom is ott dolgozik, így nagyon szerettem volna ott kipróbálni magam, és menedzserem, Lóránt András segítségével végül én lettem a kiválasztott."

A bonniak a 13. helyen zárták a Bundesliga elmúlt szezonját, a csapat vezetőedzője pedig a korábbi finn válogatott Tuomas Iisalo lesz.

"Napi kapcsolatban állok Tuomasszal, egyeztetünk az igazolásokról, sok mindenben kikéri a véleményemet. Célként egyelőre annyit fogalmaztunk meg, hogy gyors és dinamikus kosárlabdát szeretnénk játszatni a csapattal" - fejtette ki Kovács Adrián, aki az U20-as magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik. A korosztályos nemzeti csapat hamarosan Sopronban szerepel majd a B-divíziós Európa-bajnokságot pótló challenger-tornán.

"Amint vége a tornának, hazautazom Alicantéba összapakolni, aztán irány Bonn. Még 15 évesen kerültem ki Spanyolországba egy cserediákprogram révén, és nagyon megszerettem az ottani közeget" - tette hozzá a Bonn új másodedzője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!