A női futballválogatott másodszor is legyőzte az üzbégeket

Sport, 2022.11.15

A magyar női labdarúgó-válogatott kedden a szombathelyi barátságos mérkőzésen 5-0-ra legyőzte Üzbegisztánt.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Margret Kratz szövetségi kapitány öt, 2000 után született játékosnak is bizalmat szavazott kezdőcsapatában. Közülük a legfiatalabb, az ETO-ban szereplő Vida Boglárka mindössze 18 éves. Az együttes így is végig fölényben futballozott, a vezetést Vágó Fanni szerezte meg, majd a szünet előtt még Pápai Emőke is eredményes volt.

A folytatásban a csereként beállt Pusztai Sára, valamint Szabó Viktória és Kaján Zsanett is betalált, így a pénteki háromgólosnál is nagyobb különbséggel diadalmaskodtak a magyarok.

"Nagyon elégedett vagyok a látottakkal. A mai találkozó szerintem nehezebb volt, mint az előző. Remek eredmény, hogy egy olyan csapat ellen öt góllal tudtunk nyerni, amely legalábbis papíron hasonló erőt képvisel. Idén sokat fejlődtünk a védelemben, a gyors váltásokban és keményebben játszunk. A lányok mentalitásban sokat léptek előre, sokkal bátrabbak, hisznek magukban és szinte pimaszul fociznak, merészek" - értékelt a magyar szakvezető.

Eredmény:
Magyarország-Üzbegisztán 5-0 (2-0)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!