A női válogatott búcsúzott a negyeddöntőben a 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon

Sport, 2018.06.12

A magyar női válogatott búcsúzott a negyeddöntőben a Manilában zajló 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese kedden a világranglistát vezető kínaiakkal csapott össze, akik egy hónapja Sencsenben másodikok lettek az Ázsia-bajnokságon. A találkozót a csaknem végig vezető ellenfél nyerte 17-14-re.

A tavaly vb-ezüstérmes magyar csapat előzőleg a csoportkörben 20-14-re verte a hollandokat, majd 19-14-re kikapott a spanyoloktól, aztán 16-13-ra legyőzte a németeket, végül pedig 18-15-tel bizonyult jobbnak a házigazdáknál, és csoportmásodikként jutott a nyolc közé.

A válogatottat Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Theodoreán Alexandra alkotta a Philippines Arenában, amely a világ legnagyobb - 55 ezer férőhelyes - csarnoka.

A 3x3-as kosárlabdában - amely szerepelni fog a 2020-as tokiói olimpia műsorán - tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, melyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, melyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!