A teniszező Balázs Attila októberben újra versenyezne

Sport, 2021.09.01

Sérülése után októberben versenyezne ismét a teniszező Balázs Attila.

Balázs februárban az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt bajnokságon. Később elmondta, hogy régóta húzódó Achilles-ín-sérülése miatt még az is bizonytalan volt, hogy egyáltalán tudja-e vállalni a játékot. A következő hónapokban rehabilitációs munkát végzett, de visszatérésére azóta sem került sor, így több torna mellett kénytelen volt lemondani a francia nyílt bajnokságot és a wimbledoni Grand Slam-tornát, majd a tokiói olimpiát és az amerikai nyílt bajnokságot is.

"Remélhetőleg októberben fogok újra játszani. Az idei év kicsit elment, így már a jövő év van a fókuszban" - nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornán a 32 éves Balázs, aki október-novemberben négy-öt versenyen szeretne pályára lépni.

Mint elmondta, több helyen, különböző kezelésekkel próbálkoztak, és több hullámvölgyön is keresztülment.

"Úgy szeretnék újra pályára lépni, hogy egészséges vagyok, nehogy megtörténjen az, hogy újra rásérüljek a nem teljesen egészséges lábamra" - mondta Balázs, aki meglátása szerint pályafutása "legmélyebb és legnehezebb időszaka" után tér vissza. A tavalyi év elején élete legjobb eredményeit érte el a koronavírus-járvány okozta leállás előtt.

"A folytatásra viszont szétesett minden, azóta pedig nem tudok egyenesbe jönni. Ám bármi megtörténhet, az önbizalmam megvan, és bízom benne, hogy így a siker még nagyobb lesz, mint valaha."

Az aktuális világranglistán 139. Balázs védett ranglista-kérelmét júliusban jóváhagyta az ATP, így a magyar játékos pályára lépésétől kezdve kilenc hónapon belül kilenc alkalommal élhet majd a 101. pozíció lehetőségével. Ez Grand Slam-tornákon főtáblát ér, így számításai szerint legalább három GS-viadalon, illetve néhány más nagy versenyen biztosan indul majd, míg az aktuális helyezése okán kisebb versenyeken fog tudni pályára lépni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!