A teniszszövetség volt főtitkára a kazahsztáni torna igazgatójaként dolgozik

Sport, 2020.10.15

A nur-szultani torna igazgatójaként dolgozik a férfi versenysorozatot szervező ATP-nek Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) volt főtitkára, aki ellen büntető feljelentést tett Lázár János elnök.

Az ATP a koronavírus-járvány miatt, első alkalommal hívta életre 275 ezer dollár összdíjazással a fedettpályás kazahsztáni tornát, amely október 26-án kezdődik az ország fővárosában.

"Minden mérkőzés elérhető lesz online felületen, nemzetközi partnerünk, az IMG a világ valamennyi fontos térségében közvetít majd. Az előkészületek rendben haladnak, nagyszerű eseményre készülünk" - nyilatkozta Richter Attila a dknews.kz gazdasági lapnak.

Az MTSZ júliusban megválasztott vezetése augusztusban közölte, hogy az elnök büntető feljelentést tett Richter Attila volt főtitkár ellen, mert elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötötte meg az EBX-IMG LLC céggel a szerződést a WTA 250-es torna magyarországi megrendezésére, egyben kérte a hatóságot, hogy vizsgálja meg a Business Networks International Ltd. és az Emotion Gmbh cégekkel ugyancsak Richter Attila volt főtitkár által kötött ügyleteket is.

Az MTSZ egyben Richter Attila visszahívását kezdeményezte a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) és a Tennis Europe nemzetközi szervezetek tisztségviselői és bizottsági posztjairól.

A volt főtitkár februárban mondott le tisztségéről, majd az MTSZ teljes körű pénzügyi átvilágítást rendelt el. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!