A Tiszta Tenisz csoport várja a vizsgálatok eredményét

Sport, 2019.05.03

A Tiszta Tenisz elnevezésű csoport szerint hatalmas a szakadék az általa képviselt értékrend és a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) jelenlegi vezetése, valamint az őket támogatók között az MTSZ helyes működésének megítélésében.

A csoport a pénteki Facebook-bejegyzésében emlékeztetett rá: hónapok óta próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy a szövetség működése a jelenlegi a formában nem mehet tovább.

"Az elmúlt hónapokban minden tőlünk telhetőt megtettünk, amit a sportág iránti elkötelezettségünk megkívánt, időt és energiát nem kímélve, konfliktusokat felvállalva. Mostantól kezdve nem tehetünk mást, mint hogy megvárjuk a folyamatban lévő vizsgálatok eredményeit" - olvasható Kapros Anikó, Marosi Katalin, Szávay Ágnes, Temesvári Andrea, Babos Csaba, Markovits László, Nagy Viktor és Sávolt Attila állásfoglalásában.

Szerintük a vizsgálatokból ki fog derülni, hogy a jelenlegi szövetségi vezetés visszaélt a történelmi lehetőséggel, amelyet a kormányzattól kapott.

A Tiszta Tenisz közösség arra reagált, hogy az MTSZ csütörtöki, békéscsabai rendkívüli közgyűlésén a tagszervezetek hatalmas többséggel elfogadták a pénzügyi beszámolót és az idei költségvetést. A szövetség vezetői által ismertetett részletes pénzügyi beszámolót követően a 194 megjelent képviselő 125 igen szavazat és 2 tartózkodás mellett fogadta el a beszámolót, illetve 131 igen szavazat, 1 nem és 2 tartózkodás mellett az idei költségvetés tervezetét.

A szövetség a csütörtöki beszámolójában úgy fogalmazott a rendkívüli közgyűlés összehívására azért volt szükség, mert az április 16-án megtartott éves rendes közgyűlés menet közben határozatképtelenné vált, miután az ellenzéket képviselők az első napirendi pont után kivonultak a közgyűlésről, hogy obstruálják annak munkáját. Emiatt kellett a fennmaradt két napirendi pontról történő szavazásra rendkívüli közgyűlést összehívni.

Richter Attila főtitkár hozzátette: noha a tagság hatalmas többséggel megerősítette az MTSZ vezetőségét és szakmai munkáját, a vezetőség szakmai párbeszédet kezdeményez a hazai tenisztársadalom minden szereplőjének bevonásával.

Április 16-án, a közgyűlés első három órája során az első napirendi pont, az elnökségi beszámoló előterjesztése közben éles vita alakult ki az elmúlt hónapokban változást sürgetők, valamint az MTSZ vezetése között. Az "ellenzék" az eredetileg közzétett öt napirendi ponton túl további öt pontot terjesztett elő, ezeket a 219 fős tagság 116 nemmel, 78 igennel és 12 tartózkodással leszavazta, így nem kerültek terítékre. Végül akkor a közgyűlés 138 igennel, 54 nemmel és 11 tartózkodással elfogadta az elnökség beszámolóját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!