A válogatott társak szerint Varga Dénes volt az elmúlt év legjobb vízilabdázója

Sport, 2020.01.13

A magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai szerint Varga Dénes, a Bajnokok Ligája-győztes Ferencváros kapitánya volt az elmúlt év legjobb játékosa.

A vlv.hu szakportál immáron tizenegyedik éve intézett körkérdést minden olyan játékoshoz, akik az előző esztendőben akár egy percre is vízbe ugrottak a nemzeti csapatban. A 28 pólós közül 25-en a 32 éves olimpiai bajnokot látták a legjobbnak, mellette Nagy Viktor, Vámos Márton és Vogel Soma kapott egy-egy jelölést.

A magyar válogatottak szerint 2019 legjobb nem magyar játékosa egyértelműen az olasz Francesco Di Fulvio volt, míg a legjobb Magyarországon szereplő idegenlégiósnak Nikola Jaksicot, a Ferencváros olimpiai bajnok szerb védőjét választották.

Az év mérkőzése címet a ferencvárosi diadallal végződött Bajnokok Ligája döntője - a zöld-fehérek Hannoverben a címvédő Olympiakoszt győzték le ötméteresekkel - kapta, míg a legszebb gólnak a társak Vámos Márton utolsó másodperces óriási bombáját látták, amivel a válogatott bejutott a legjobb négy közé a kvangdzsui világbajnokságon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!