Asztalitenisz olimpiai selejtező - Remek magyar kezdés Dohában

Sport, 2021.03.14

Majoros Bence és Szudi Ádám is jól kezdett az asztaliteniszezők egyéni világ olimpiai selejtezőjén, Dohában.

A férfi mezőny 73 indulóját három kieséses táblára sorsolták, a viadal első szakaszában ezek győztesei, azaz összesen hárman szereznek kvótát a nyári, tokiói játékokra.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján Majorosnak - aki a 15. a kiemelési rangsorban - a 2-es tábla első körében nem kellett asztalhoz állnia a vasárnapi nyitónapon, majd a Fülöp-szigeteki John Russel Misallal (71.) csapott össze, és a papírformának megfelelően 4-1-re nyert. Ezzel ott van a legjobb nyolc között, ahol hétfőn a török Abdullah Yigenler (48.) vár rá.

Szudinak (35.) már a 3-as kieséses tábla nyitófordulójában jelenése volt, de nem okozott gondot neki a lengyelek 18 éves pingpongozója, Samuel Kulczycki (56.), akit 4-2-vel búcsúztatott. A második körben aztán már egy jóval erősebb ellenfél következett a belga Cedric Nuytinck személyében (22.), de a magyar bajnok nem törődött az esélyekkel, és 4-1-re nyert. Majoroshoz hasonlóan így ő is ott van táblája negyeddöntőjében, amelyben hétfőn a gyengébbik fehérorosz játékossal, Alekszandr Hanyinnal (41.) csap majd össze.

A torna második felében - amelyben már csupán egy kvóta talál gazdára - csak azok léphetnek asztalhoz, akik az első szakaszban legalább az elődöntőig eljutnak a táblájukon.

Magyar részről nők nem szerepelnek Dohában, mert a csapat már tavaly januárban indulási jogot szerzett Tokióra, és a háromfős válogatott két tagja egyesben is rajthoz állhat majd a japán fővárosban.

A katari verseny szerdáig tart.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!