Asztalitenisz World Tour - Póta Georgina is a helyszínen szurkolt a magyaroknak

Sport, 2020.02.20

A pályafutását várandóssága miatt szüneteltető Póta Georgina is a helyszínen szurkolt csütörtökön a magyar játékosoknak a BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

A 35 éves, kétszeres Európa-bajnok sportoló június elejére várja első gyermekét, de mint mondta, még most is rendszeresen edz és mozog.

"Úgy tervezem, hogy március elejéig pingpongozom, utána már csak más mozgásformákkal foglalkozom, heti kétszer most is tornázom" - nyilatkozott az MTI-nek Póta Georgina.

A játékos elárulta, hogy nagyon furcsa érzés a lelátóról nézni a viadalt, nagyon hiányzik neki a versenyzéssel együtt járó "pörgés", és a meccsek hangulata.

"A januári, portugáliai olimpiai selejtezőt is néztem, és nagyon sajnáltam, hogy nem tudok beleszólni" - idézte fel a gondomari tornát, amelyen válogatott társai - Pergel Szandra, Madarász Dóra és az ő helyére beugró Fazekas Mária - kiharcolták a tokiói olimpiai részvételt.

"Nagyon jól esett ugyanakkor, hogy Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány mindjárt a portugálok elleni, kvótát érő győzelem után felhívott, és megköszönte, hogy az én korábbi eredményeimnek is köszönhetően voltak kiemeltek a versenyen. Persze, a diadal a csajok érdeme volt" - fogalmazott Póta Georgina.

Az asztaliteniszező úgy tervezi, hogy kislánya születése után, novembertől visszatér az asztalhoz, mint mondta, öt-hat klubbal is tárgyalt, illetve tárgyal, de egyelőre nem publikus, hol folytatja majd a pályafutását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!