Asztalitenisz WTT - Majoros újabb bravúrral nyolcaddöntős, Póta kiesett

Sport, 2022.07.14

Majoros Bence újabb bravúrral bejutott a legjobb 16 közé egyesben, Póta Georgina viszont búcsúzott a második fordulóban a budapesti BOK Csarnokban zajló, 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású asztalitenisz WTT Star Contender-versenyen.

A világranglistán 135. Majoros szerdán este négy szettben bizonyult jobbnak a franciák rutinos, 2016-ban, Budapesten egyéni Eb-győztes asztaliteniszezőjénél, Emmanuel Lebessonnál (41.), csütörtökön délelőtt pedig a svéd Anton Källberg (15.) várt rá. Akárcsak egy nappal korábban, ezúttal is remekül kezdett, simán hozta az első játszmát, majd szoros csatában a másodikat is. A harmadikban ugyan szépíteni tudott a rivális, de a negyedikben is a remekül mozgó, 24 éves Majoros irányított, aki így újabb szép sikert aratva készülhet a pénteki nyolcaddöntőre.

"Nagyon boldog vagyok, mert Källberg nagyon jó játékos, aki hihetetlen jó teljesítményt mutatott az elmúlt években, óriási élmény, hogy sikerült őt legyőznöm" - étékelt a francia C'Chartres TT csapatában légióskodó Majoros. - "Belülről nem éreztem, hogy olyan hű de nagyon magas szintű játékot nyújtanék, inkább jól versenyeztem, a fontos pillanatokban higgadt tudtam maradni és jó döntéseket hoztam, amelyeket jó minőségben meg is tudtam játszani."

A magyar játékos következő ellenfele a kínai Liang Csing-kun (3.) és az első körben Szudi Ádámot búcsúztató francia Alexis Lebrun (47.) párharcának győztese lesz, pénteken. Ezzel kapcsolatban Majoros azt mondta: nem foglalkozik azzal, hogy ki lesz a rivális, szeretne minden egyes nap jobb és jobb teljesítményt nyújtani és csak önmagára koncentrál.

A világranglistán 57. Pótától sem volt messze a legjobb 16 mezőnye, ő is nagyszerűen kezdett a mindössze 17 éves japán Kihara Mijuval (15.) szemben, de a megnyert első szett után mindössze öt pontot veszítve fordított a villámgyors ellenfél. A negyedik felvonásban aztán a 37 esztendős, kétszeres Európa-bajnok magyarnak 10-8-nál két játszmalabdája is volt, de egyiket sem tudta kihasználni, Kihara pedig fordított, s ezzel a mérkőzést is megnyerte.

"A fiatal japán lány fonák szemcsével játszik, nem is emlékszem, mikor játszottam ilyen ütőborítású ellenféllel. Erre nem is tudtam igazán felkészülni, egy ilyen borításnak más a ritmusa, máshogy jönnek róla a labdák. A meccs kulcsa szerintem a szerva-fogadás volt, ő nagyon jó abban, hogy kiszerválja az ellenfeleit. Ehhez képest jól teljesítettem, és ha kialakult labdamenet, abban jó voltam, de sajnos sokszor nem jutottunk el odáig. Elégedett vagyok a heti teljesítményemmel, a jövő héten szerepelhetek a WTT Champions-tornán, amit kitüntetésnek tartok, a házigazda jogán kaptam lehetőséget arra, hogy a legjobbak között léphessek asztalhoz" - nyilatkozott az MTI-nek Póta Georgina.

A WTT nyári sorozatának első tornája vasárnapig tart a BOK Csarnokban.

Eredmények:

férfi egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

---------------------------------------------
Majoros Bence-Anton Källberg (svéd) 3-1 (7, 10, -8, 6)


női egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

-------------------------------------------
Kihara Miju (japán)-Póta Georgina 3-1 (-10, 1, 4, 10)


később:

női egyes, 2. forduló:
Madarász Dóra-Ito Mima (japán) 12.00

férfi páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Ecseki Nándor, Szudi Ádám - An Dzse Hjun, Cso Szung Min (dél-koreai) 14.00 András Csaba, Lakatos Tamás - Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai) 14.35
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!