Átalakult kerettel, komoly célokkal kezdi a szezont a DEAC kosárlabdacsapata

Sport, 2018.09.25

Jelentősen átalakított kerettel kezdi meg a szezont a DEAC NB I-es férfi kosárlabdacsapata.

A debreceni klub keddi szezonnyitó sajtótájékoztatóján Becsky István szakosztályvezető elmondta: öt új légiós érkezett a csapathoz, szavai szerint valamennyien olyan játékosok, akik nemcsak a pályán, hanem azon kívül is példaképek lehetnek a sportágat szerető debreceni fiatalok előtt.

Az MTI kérdésére kifejtette: míg tavaly a bennmaradás volt a cél, idén szeretnének bekerülni a felsőházi rájátszásba, és a Magyar Kupában is ott akarnak lenni a legjobb nyolc csapat között. A szakosztályvezető reményét fejezte ki, hogy az egyetemista magyar fiatalok és a légiósok olyan csapatot alkotnak majd, mely nézőcsalogató játékot produkál az egész bajnokságban.

Berényi Sándor vezetőedző szerint a tavalyinál dinamikusabb, agresszívebb csapatot láthat majd a közönség. Ugyanakkor a mezőny egyik legfiatalabb alakulata is lesz a DEAC, hiszen a 24 éves Bognár Kristóf csapatkapitány rangidősnek számít a magyar játékosok között.

A DEAC együttesétől nyolc játékos távozott a holtszezonban, ugyanakkor hét új kosaras érkezett Debrecenbe. A Szolnoki Olaj KK-tól leigazolta a klub Polyák Lászlót, a szombathelyi Falco gárdájától pedig Milos Boriszovot. A Litván Pieno Zvaigzdestől érkezett a kanadai Jahenns-Lay Manigat, és a korábban Pakson játszó Henry Dugat is a DEAC-ban folytatja. A denveri egyetemről szerződtetett center, Daniel Amigo első profi szezonját kezdi Európában, a 22 éves Adam Ramstedt leigazolásával pedig svéd válogatottja is van a DEAC-nak. A klub egy debreceni nevelésű játékossal is megállapodott, az előző idényben a felnőttek között 17 évesen bemutatkozó Tóth Bence élete első profi szerződését írta alá.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja emlékeztetett: a DEAC tavaly az első NB I-es szezonjában kiharcolta a bennmaradást, ráadásul az alsóházi rájátszást meg is nyerte az együttes. Ugyanakkor kiemelte: az egyetemi klub filozófiájának része az is, hogy a szakosztályokban az eredményesség mellett olyan közösségek alakuljanak ki, amelyeknek fontos az egymásra támaszkodás igénye, egymás segítése.

"A férfi kosarasoknál ilyen miliő alakult most ki" - tette hozzá.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere azt emelte ki, hogy a városban 8 első osztályú csapat van, az öt látványsportág, a labdarúgás, a női kézilabda, a férfi kosárlabda, a jégkorong és a vízilabda mellett a futsalosok, a floorballosok és a tollaslabdázók is a legmagasabb osztályban szerepelnek. Mindez annak a példaértékű összefogásnak az eredménye, amely az önkormányzat és az egyetem között a gazdasági élet, a társadalmi felelősségvállalás mellett a sport területén is létrejött - fűzte hozzá.

A DEAC pénteken a Körmend ellen hazai pályán kezdi meg a bajnoki szezont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!