Atlétikai Szuper Liga-döntő - Négyen dupláztak

Sport, 2022.09.11

Négyen dupláztak a 9. atlétikai magyar Szuper Liga döntőjének versenyhétvégéjén.

A Győri Olimpiai Sportparkban megrendezett viadalról - a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint - Bartha-Kéri Bianka (400 és 800 méter), Márton Anita (súlylökés, diszkoszvetés), Takács Boglárka (100 és 200 méter) és Kiss Gergő (800 és 1500 méter) is két aranyéremmel távozott.

Bartha-Kéri Bianka szombati 400-as sikere után 800-on sem talált legyőzőre: az SVSE futónője 2:06.67-tel győzött a kétkörös távon. Csapattársa, Kiss Gergő az 1500 után nyerte meg a 800-at, méghozzá egy nagy hajrával megelőzve Vindics Balázst és Szögi Istvánt.

Vasárnap a Békéscsabai AC-t képviselő Márton Anita 55,40 méteres dobásával győzött diszkoszvetésben, Takács Boglárka pedig izgalmas versenyben múlta felül Molnár Jankát 200 méteren, ahol a BHSE sprintere 23.45-öt futva négy százados különbséggel előzte meg riválisát.

A férfiak 200 méteres versenye még szorosabb csatát hozott, egy megismételt rajtot követően célfotó segítségével dőlt csak el: a szombaton a 100-at megnyerő Pap Márk szinte végig vezetett, de Máté Tamás jó ütemben dobta be magát a célba, így 20.70-nel az FTC atlétája örülhetett. Ikarus BSE-s ellenfele így sem lehet csalódott egyéni csúcsa miatt, hozzá hasonlóan a bronzérmes Wahl Zoltán szintén élete legjobbját érte el 21.07-tel.

Halász Bence a változó időjárási körülmények közepette is simán nyerte a kalapácsvetést: a Szombathelyi Dobó SE Eb-ezüstérmes versenyzője harmadikra 78,24 métert dobott, amivel a teljes Szuper Liga döntő legjobb férfi eredményéért járó 500 000 Ft-os pénzjutalmat is hazavihette. A nők közül a legkiemelkedőbb teljesítményt Kozák Luca nyújtotta még a szombati napon 100 méteres gátfutásban, így a hölgyek összevetésében őt illette a bónusz - emelte ki a weboldal.

A müncheni Európa-bajnokságról 5. hellyel hazatérő Krizsán Xénia hárompróbában mérettette meg magát Győrben. Az MTK Budapest többpróbázója 13.62-t futott 100 m gáton, majd kereken 6 méterrel zárta a távolugrást, hogy aztán 12,74 métert dobjon súlylökésben, így 2593 pontot gyűjtve aranyérmes lett.

A pénzdíjas Szuper Liga kétnapos döntőjében a legjobb hazai versenyzők indulhatnak. Az atléták egész szezonban pontokat gyűjtenek azért, hogy az év végi fináléban részt vehessenek. A magyar SZL végeredményét kizárólag a győri döntőben elért helyezés határozza meg, nem számítanak a hozott pontok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!