Atlétikai vb 2023 - Egy héttel korábban kezdődne a vb, új sorozatban a Gyulai Memorial

Sport, 2019.11.23

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) megváltoztatta a 2023-ra tervezett budapesti világbajnokság időpontját.

A szervezet szombati közleménye szerint az eredeti, augusztus 26. és szeptember 3. közötti időpontot augusztus 19-27-re módosították.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és a világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését. Hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) - konkrétumok nélkül - pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

A bizonytalan helyzet miatt elsőként Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó indított közösségi kampányt a világbajnokság támogatásáért, amelyhez már több mint tízezren csatlakoztak, köztük klasszis sportolók. Több sportág hazai szövetsége szintén közleményben biztosította támogatásáról a kezdeményezést, valamint a Nemzet Sportolói kérték közösen Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a vb megrendezéséhez. A Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottsága és elnöksége, továbbá a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége is kiállt a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti rendezése mellett.

A WA tanácsa arról is döntött, hogy az újonnan induló, egynapos viadalokat tömörítő sorozatban, az úgynevezett Kontinentális Körben (Continental Tour) helyet kap a székesfehérvári Gyulai Memorial is, amely július 7-én a hetedik állomás lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!