Atlétikai vb - Gyulai Miklós: a szövetség elégedett lehet

Sport, 2019.10.08

A magyar szövetség (MASZ) elégedett lehet a magyar csapat teljesítményével a vasárnap zárult dohai atlétikai világbajnokságon Gyulai Miklós, a MASZ elnöke szerint.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán kedden külön kiemelte Halász Bencét, a küldöttség egyedüli érmesét, aki harmadik lett férfi kalapácsvetésben. Gyulai elmondta: előzetesen is bízott abban, hogy a szombathelyi dobó érmet nyer, annak ellenére is, hogy még csupán 22 éves, nagyon fiatal a mezőnyben.

Az elnök szerint a két lengyel nagyágyú, a győztes Pawel Fajdek és Wojcieh Nowiczki egyikének - utóbbinak - a legyőzése számára is váratlan volt, bravúr, az pedig, hogy a francia Quentin Bigot egy centivel szorította le Halászt a dobogó második fokáról, nem keserítheti el a magyar kalapácsvetőt, inkább motivációként kell felfognia.

A csapat másik pontszerzője, Márton Anita Gyulai szavai szerint ismét bizonyította, hogy a súlylökés élmezőnyébe tartozik. Az ötödik helyet szerinte jónak kell értékelni, különösen annak tudatában, hogy a 2018-as szabadtéri szezont sérülés miatt kihagyó magyar fedettpályás világbajnok, olimpiai harmadik klasszis milyen nehéz éven van túl.

Az elnök méltatta a férfi gerelyhajítás fináléjába magyar csúccsal bejutó (83,42 méter), és ott kilencedik Rivasz-Tóth Norbertet, a távolugró Nguyen Anasztázia (12.) döntőbe kerülését pedig bravúrosnak nevezte, és a női 100 gát elődöntőjébe jutott Kozák Luca 12.87 másodperces futását is kiemelte. Gyulai elismerte, hogy a csapatból voltak olyanok, akiknek nem sikerült jól a verseny, ők viszont szerinte tanulhatnak ebből.

Gyulai Miklós a világbajnokság egészével is elégedett volt, mint mondta, sportszakmai szempontból minden idők legjobb vb-je volt a mostani. Annak ellenére, hogy előzetesen a szakértők többsége - némileg ő is - tartott a viadaltól a kedvezőtlen, késői időpont és az időjárási körülmények miatt megbolygatott program miatt.

"A királynő bizonyított" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a szervezők a pályán ideális körülményeket biztosítottak, a sportolók pedig nem egy számban kiemelkedő, sokáig emlékezetes eredményeket értek el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!