Atlétikai vb - Huszák János kiesett a diszkoszvetés selejtezőjében

Sport, 2019.09.28

Huszák János búcsúzott szombaton a férfi diszkoszvetés selejtezőjében a dohai atlétikai világbajnokságon.

Az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán tanítványa - a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norberttel és Szilágyi Rékával együtt - az utolsó pillanatban került be a dohai csapatba. A vb-szintet (65 m) nem sikerült megdobnia, de idei legjobbjával (63,89 m) befért a legjobb 32 közé, miután a nemzetközi szövetség (IAAF) egy héttel a rajt előtt a mezőny feltöltéséről döntött.

Dohában 65,50 méterben határozták meg a fináléhoz szükséges szintet. Huszák az első csoport második dobójaként 58,17 méterrel kezdett. A 27 éves nehézatléta másodikra nem tudott javítani (54,67 m), harmadik, azaz utolsó dobása viszont a 60-as vonalon túl ért földet (60,45 m). Ezzel csoportjában csak a 14. helyen végzett, a döntőben 12-en folytathatják.

"Elégedett vagyok, mert 60 méter fölött fejeztem be" - mondta a verseny után Huszák János, jelezve, igazából 62 méternél nagyobbat szeretett volna dobni.

Hozzátette, tavaly ilyenkor még nem volt cél a vb-részvétel, akkor edzőjével, Kővágó Zoltánnal azt határozták meg, hogy sérülései után fájdalommentesen tudjon dobni az idén.

"Ez sikerült, és a vb-szintet ugyan nem értem el, de végig hittem benne, hogy idei legjobbammal indulhatok az első világbajnokságomon. Az utóbbi években ezt játszottam, mindig a kijutás határán voltam, tavaly mehettem volna az Eb-re, de sérült voltam." - nyilatkozott.

Kiemelte, következő célja, hogy elérje a 66 méteres olimpiai szintet, amihez egyéni csúcsot kell javítania.

A szintet ebből a csoportból senki sem dobta meg, a legjobbnak a jamaicai Fedrick Dacres bizonyult 65,44-gyel.

Szombaton még két magyar versenyző lesz érdekelt a vb-n, Helebrandt Máté és Venyercsán Bence a magyar idő szerint 22.30 órakor rajtoló 50 kilométeres gyaloglásban.

A második napon hat számban osztanak érmet, köztük férfi 100 méteren.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!