Atlétikai vb - Megtartják az éjféli maratont

Sport, 2019.09.27

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) pénteken délben megerősítette, hogy a terveknek megfelelően megrendezik éjfélkor a női maratonfutást, amely a dohai világbajnokság első éremosztó száma lesz.

A bejelentésre azért volt szükség, mert az extrém meleg időjárás miatt a versenyzők és a sportvezetők is jelezték aggályaikat. Az indulóknak a tengerparti sétányon kell teljesíteniük a 42,195 kilométeres távot, az IAAF pénteki előrejelzése szerint várhatóan 30 fok körüli melegben, ehhez jön még a magas páratartalom.

Az IAAF hangsúlyozza, hogy a résztvevőket már hat hónappal ezelőtt részletesen tájékoztatták és tanácsokkal látták el, s a kedvezőbb feltételek miatt tették a rajtot 24 órára (magyar idő szerint 23 óra). A pénteki bejelentés szerint mind a 69 női maratonista ott lesz az éjféli rajtnál. A szerezők a megszokottnál több frissítő pontot alakítanak ki a pálya mentén és megerősítik az orvosi felügyeletet.

Magyar versenyző nincs a mezőnyben, de a szombati, 23.30 órakor rajtoló 50 kilométeres gyaloglásban a két éve Londonban vb-ötödik Helebrandt Máténak és Venyercsán Bencének is meg kell majd küzdenie a nagy meleggel.

Az első napon két magyar atléta mutatkozik be a vb-n, a női kalapácsvetés selejtezőjében Gyurátz Réka (magyar idő szerint 17.10), a női 3000 m akadály előfutamában pedig Wagner-Gyürkés Viktória (18.10).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!