Atlétikai vb - Wagner-Gyürkés kiesett 3000 méter akadályon

Sport, 2019.09.27

Wagner-Gyürkés Viktória kiesett 3000 méter akadályon pénteken a dohai atlétikai világbajnokságon.

Az Ikarus BSE futója jó formában érkezett a vb-re, a csapat Európa-bajnokságon megnyerte ezt a számot, az Európa-Egyesült Államok párharcban bronzérmes lett, és országos csúcsot futott a nagy versenyeken ritkán megrendezett 2000 méter akadályon.

A három előfutamból az első három-három mellett a további hat legjobb idővel rendelkező került a hétfői fináléba. A magyar versenyző a második futamban nem kezdett jól, az első körben egy rossz akadályváltásnál az utolsó helyre került. Innen próbált előrelépni, de közben teljesen szétszakadt a mezőny. Wagner-Gyürkés Viktória végül négy vetélytársát előzte meg, 9:52.11 perccel ért célba a 11. helyen, elmaradva 9:34.56 perces legjobbjától, amelyet idén ért el.

"Életem legrosszabb futása volt" - mondta Wagner-Gyürkés Viktória. "Mindjárt az első akadálynál felborultam, az akadály tartólábait úgy szokták elhelyezni, hogy egyik fele belógjon a füves rész felé, így ne legyen zavaró. Itt azonban az egyes pályára tették, s amikor az előttem futó ezt meglátta, megtorpant, én pedig már nem tudtam mit tenni."

Hozzátette, egész szezon során bajlódott az Achillesével, amelybe belenyilallt a fájdalom az első vizes akadálynál.

Wagner-Gyürkés Viktória egész más körülményeket tapasztalt a stadionban, mint Gyurátz Réka.

"Voltam két nappal korábban a pályán, akkor 23 fok volt, amit ígértek, most viszont elképesztő a meleg. Nem szabadna ilyen körülmények között vb-t rendezni, beleértve az utazást és a call roomot is, ahol szintén fejetlenség van. Máskor ilyenkor már vége a szezonnak. Azért voltak az idényben jó eredmények, most jön a pihenés, aztán készülök tovább, motivációban nem lesz hiány" - tette hozzá Wagner-Gyürkés Viktória, aki összesítésben a 37. helyen végzett.

Ebben a számban Kácser Zita is indulhatott volna, aki augusztus 31-én 9:26.59 perces, olimpiai szintet érő országos csúcsot futott. Ő azonban lemondta a vb-részvételt, mert "sem lelkileg, sem fizikálisan" nem tartotta magát alkalmasnak a 3000 méter akadály teljesítésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!