Australian Open - Balázs Attila búcsúzott a nyitókörben

Sport, 2021.02.09

Balázs Attila kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A világranglista 94. helyezettje először volt ott a legjobbak között Melbourne-ben, de nem a legjobb előjelekkel lépett pályára kedden. A múlt héten ugyanis a Great Ocean Road Open elnevezésű felvezető tornán régóta húzódó talpsérülése miatt 2:2-nél fel kellett adnia első fordulós mérkőzését a spanyol Carlos Alcaraz ellen.

A budapesti játékos kedden Roberto Carballes Baenával (99.) csapott össze Melbourne-ben, aki harmadszor volt főtáblás az Australian Openen, és már négy győztes meccsel büszkélkedhetett Grand Slam-tornákon. A 27 éves spanyol eddigi legnagyobb sikerét Quitóban aratta, ahol 2018-ban ATP-tornát nyert.

Első találkozójukon látszott, hogy két "salakos" csap össze, a 15-ös pálya maroknyi közönsége hosszú labdameneteket és stabil alapvonaljátékot láthatott. A magyar teniszező 3:2-nél elvette ellenfele adogatását, majd bátor játékkal két bréklabdát hárítva 5:2-re elhúzott. A játszmát azonban nem tudta kiszerválni, szettlabdánál kettős hibát ütött, majd Carballes Baena váratlanul kiegyenlített, és Balázs hullámvölgyét kihasználva 46 perc alatt hozta a nyitójátszmát.

A második szett egy ideig hasonló forgatókönyv szerint alakult, a magyar teniszező 3:2-nél brékelt, majd ismét 5:2-re vezetett, de ezúttal 5:3-nál nem remegett meg a keze, hozta a szervajátékát, s ezzel 41 perc alatt kiegyenlített.

A harmadik felvonásban 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban a 32 éves Balázs elvesztette a fonalat, egymás után bukta el a gémeket, majd a játszmát is. Egyre több lett a rontott ütés, a védjegyének számító rövidítések sem működtek, és hamarosan már sorozatban hét elvesztett játéknál tartott, mígnem a negyedik szettben 0:3-nál ismét tudta hozni az adogatását. Az ellenfél így is 5:2-re meglépett, és a magyar játékos már csak egy gémet tudott faragni a különbségből. A találkozó 2 óra 38 percig tartott.

Eredmény:

férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

------------------------------------------
Roberto Carballes Baena (spanyol)-Balázs Attila 7:5, 3:6, 6:2, 6:3


A másik két magyar főtáblás, Babos Tímea és Fucsovics Márton hétfőn győzelemmel kezdett a tornán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!