Australian Open - Fucsovics Márton továbbjutott

Sport, 2020.01.24

Fucsovics Márton simán továbbjutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában pénteken.

A találkozón az előzetes várakozásokkal ellentétben nagy volt a különbség a két teniszező között. Fucsovics (a világranglista 67. helyezettje) 55 perc alatt úgy került kétszettes előnybe, hogy mindössze két gémet veszített, és miközben egyetlen szervajátékát sem bukta el, ötször brékelt. Paul (80.) csak a harmadik játszmában bizonyult egyenrangú partnernek, de 2:2 után egy újabb elveszített adogatógém ott is megpecsételte a sorsát. A mérkőzés 1 óra 47 percig tartott.

Fucsovics Márton az Eurosport Hosszabbítás oldalának azt mondta: kiváló teniszidőben pozitívan állt a meccshez, és miután két-három hete nagyon jól érzi a szervákat, valamint jól mozog, stábjával azt a döntést hozták, hogy az egyes érdekében feláldozzák a párosban való indulást.

A pénteki mérkőzéssel kapcsolatban hozzátette: akkor érezte, hogy továbbjuthat, amikor megnyerte a második szettet.

"Illetve a harmadik szett nem volt könnyű. Ellenfelem kiment egy hosszabb mosdószünetre, és elkezdett lazán játszani. Jött egy pár nyerő, elengedte az ütéseket. Ekkor nagyon fontos volt, hogy rajta tudtam maradni, és a végén rátenni még egy lapáttal" - mondta.

A nyolcaddöntőben a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer vagy a hazai ausztrál John Millman lesz a magyar ellenfele, aki mindkét teniszezőt nagyon jó játékosnak tartja, de úgy készül, hogy előbbivel kell megküzdenie.

Eredmény:

férfiak, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!