Australian Open - Jani Réka kiesett a selejtező nyitókörében, ismét félbeszakították a napot

Sport, 2020.01.15

Jani Réka Luca kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, miután a szerdai első fordulóban kikapott az amerikai Allie Kiicktől.

Az év első Grand Slam-viadalának honlapja szerint a világranglistán 195. magyar játékosnak a mérkőzésen jóval több nyerő ütése volt riválisánál, aki viszont lényegesen stabilabban játszott nála, s amíg Jani 37 ki nem kényszerített hibát vétett, addig Kiick (138.) csak 23-at.

Az első szett fordulatosan alakult, a magyar kétszer nyerte el ellenfele adogatását, ám három alkalommal bukta el a sajátját, így 7:5-re elveszítette a játszmát. A másodikban már egyértelműen jobb volt az amerikai és esélyt sem adott a magyar teniszezőnek, akit 101 perc alatt búcsúztatott.

A selejtező másik magyar érdekeltje, Bondár Anna mindössze 19 percet töltött a pályán, amikor 2:2-es állásnál félbeszakították a cseh Barbora Krejcikova elleni találkozóját.

A játékot a rossz levegő miatt kellett felfüggeszteni Melbourne-ben, ahol a hónapok óta tomboló ausztráliai bozóttüzek füstje miatt nem lehet játszani. A szervezők tájékoztatása szerint szerdára sem lett sokkal jobb a helyzet az egy nappal korábbihoz képest, amikor egészségre veszélyes volt a levegő minősége a városban. Szerdán a minősítés veszélyesről "nagyon rossz"-ra változott.

A globális levegőminőségi adatokat összesítő IQ Air Quality Visual adatai szerint Ausztrália második legnagyobb városában a legrosszabb a levegő minősége az egész világon a bozóttüzek miatt keletkezett füst és por okán. Melbourne-ben kedden sorozatban második nap nyilvánították veszélyesnek a város levegőjét. A hatóságok ezért felszólították a lakókat, hogy ne hagyják el otthonaikat, vigyék zárt helyre az állataikat, és csukják be az ablakokat.

Eredmény, női selejtező, 1. forduló:

------------------------------------
Allie Kiick (amerikai, 28.)-Jani Réka 7:5, 6:3
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!