Az azeri válogatottak visszaléptek a röplabda Európa-ligától

Sport, 2022.03.23

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) értesítése szerint az azeriek mind a női, mind a férfi válogatottjukat visszaléptették az Európa-liga idei küzdelmeitől. A magyarok eredetileg mindkét csapattal egy csoportban szerepeltek.

Az azeriek visszalépésével az ezüst divízióban érdekelt férfiaknak így egyetlen ellenfelük a finn együttes maradt, míg a másik csoportot továbbra is négy válogatott - Albánia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia és Románia - alkotja.

A magyar szövetség honlapja emlékeztet rá, hogy Koch Róbert tanítványai házigazdaként automatikusan résztvevői a júniusi, budapesti négyes döntőnek, azonban ha a CEV nem változtat a csoportbeosztáson, az Európa-bajnoki selejtezőre való felkészülésre szánt El-ben csak négy meccset vív majd a csapat - kettőt a finnekkel, kettőt a final fourban.

A legmagasabb osztályban, az arany divízióban érdekelt női válogatott esetében a CEV új csoportbeosztást készített, ugyanis az azeriek mellett az ukrajnai háború miatt végül a kizárt fehéroroszok sem indulnak.

A magyarok így - jelen állás szerint - a C csoportban a bolgárokkal, a románokkal és az ukránokkal csapnak össze, ám az orosz invázió miatt utóbbi együttes részvétele is kérdéses.

A nőknél összesen tíz csapat szerepel a sorozatban, a négyes döntő rendezését eredetileg Ukrajnának ítélték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!