Az MRSZ elnöke bízik az utánpótlás Eb rendezésének sikerében

Sport, 2022.12.07

Kersch Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke biztos benne, hogy minden rendben lesz a jövő nyári magyar-szerb U17-es leány Európa-bajnokság rendezésében.

Amint az MRSZ honlapja szerdán beszámolt róla, a sportági magyar és szerb vezetés a kétnapos békéscsabai találkozóján a 2020 márciusában megkötött együttműködést fűzte még szorosabbra.

Kersch Ferenc kiemelte: a szövetségen belül gőzerővel dolgoznak a sportág korosztály-specifikus képzési könyvének kidolgozásán, amely az utánpótlás területén hatalmas előrelépés lehet. A fejlődéshez elengedhetetlennek nevezte a társtudományok képzésbe való bevonását, meglátása szerint ebbe remekül illeszkedik az olyan nemzetközi utánpótlás-események rendezése, mint a jövő évi, július 9-én kezdődő kontinensviadal.

Szerb részről a novemberben kinevezett új elnök, a vajdasági származású, játékosként olimpiai és Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Mester Gyula is részt vett az egyeztetésen, amelyen célitűzésként fogalmazták meg, hogy az új röplabdás nemzedék nevelése, képzése is a lehető legjobb feltételek mellett folytatódjon mindkét országban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!