Az olimpiai bajnok franciák nyerték a röplabda Nemzetek Ligáját

Sport, 2022.07.25

Az olimpiai bajnok francia férfi röplabda-válogatott nyerte a Nemzetek Ligáját, miután a bolognai nyolcas döntő vasárnapi fináléjában 3-2-ra legyőzte az amerikai csapatot.

A tavaly Tokióban aranyérmes európai együttes a három hétig tartó csoportkört 9/3-as győzelmi mutatóval zárta, így negyedik helyen jutott az olaszországi végjátékba.

Ott - a nemzetközi szövetség honlapja alapján - a negyeddöntőben a japánokat, majd az elődöntőben a házigazda olaszokat győzte le egyaránt 3-0-ra, míg a vasárnapi fináléban öt szettben kerekedett az Egyesült Államok fölé.

A bronzérmet az elmúlt két világbajnokságon győztes lengyelek szerezték meg.

A címvédő brazilok már a negyeddöntőben búcsúztak, miután négy szettben kikaptak az amerikaiaktól.

A nyolcas döntő legértékesebb játékosának a franciák ütőjét, Earvin Ngapeth-et választották, aki - miután a japánok ellen csak néhány percet töltött a pályán - 14, majd 22 pontot szerzett.

Az évente sorra kerülő Nemzetek Ligáját - valamint elődjét, a Világligát - harmadszor nyerte meg a francia csapat, amely 2015 és 2017 után bizonyult ismét a legjobbnak.

A legjobb nemzeti válogatottak legközelebb augusztus 26. és szeptember 11. között a szlovén, lengyel közös rendezésű világbajnokságon lépnek pályára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!