Az olimpiai bajnok Northug a börtönt megúszta, drogklinikán kezelik

Sport, 2021.03.10

Nem kell hét hónapra börtönbe vonulnia, büntetését egy drogbetegeket kezelő klinikán kell letöltenie Petter Northug kétszeres olimpiai bajnok norvég sífutónak a Verdens Gang hírportál szerdai beszámolója szerint.

A 2018 decemberében visszavonult 35 éves sportolót tavaly augusztusban az Oslo és Trondheim közötti autópályán igazoltatták, mert luxusautójával jóval a megengedett 110 kilométeres óránkénti maximum felett száguldva 168 km/órás sebességgel haladt, sőt több ízben a 200 km/órát is átlépte.

A vizsgálat azt állapította meg, hogy Northug nem ivott alkoholt, és kábítószer hatása alatt sem állt vezetés közben, a jogosítványát azonban rögtön bevonták, a későbbi házkutatás során pedig kokaint találtak otthonában.

Ügyének decemberi tárgyalásán rótták ki rá a hét hónapos büntetést, miután minden vádpontban - így gyorshajtásban és kábítószer-birtoklásban is - elismerte vétkességét.

Northug nem először került szembe az igazságszolgáltatással: 2014 májusában alkoholos befolyásoltság alatt balesetet szenvedett az autójával, majd elhagyta a helyszínt. Az esetet többszöri hamis vallomással súlyosbította, ezért ötven napot börtönben kellett töltenie, és öt évre elveszítette a jogosítványát.

A 13-szoros világbajnok norvég sífutó a 2010-es vancouveri téli olimpián megnyerte az 50 kilométeres klasszikus számot, és csapat sprintben is győzött. Ugyanott a 4x10 kilométeres váltóban ezüst-, az egyéni sprintben bronzérmes lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!