Az olimpiai bronzérmes Kovács Sarolta a katonai vb-re készül

Sport, 2021.08.25

Alig több mint két hete még Tokióban versenyzett Kovács Sarolta, de az olimpiai bronzérmes öttusázó már újabb rangos viadalra készül.

"Még nem sok időt töltöttem itthon, az is főként élménybeszámolókkal, különböző médiaszereplésekkel telt. A múlt héten viszont már elkezdtem futni, hogy fizikailag rendben legyek, ezen a héten pedig a többi számban is edzek, ugyanis hétfőn a katonai világbajnokságra utazom Lengyelországba." - nyilatkozott az MTI-nek a székesfehérváriak világbajnoka.

Hozzátette, hogy az olimpia közelsége miatt nincs szüksége különösebb rákészülésre, mivel a szervezete még nem felejtette el a sok munkát, sőt, jót is tett neki a kis pihenő.

"Szeretem a katonai világbajnokságokat, a 2018-as budapesti versenyen ezüstérmes, előtte pedig bronzérmes voltam, szeretnék most is egy vagy több érmet nyerni. A helyszínt jól ismerem, volt olyan év, hogy többször is versenyeztem Drzonkówban. A lengyel öttusabázison mindig jó viadalokat rendeznek" - mondta Kovács Sarolta őrmester, aki a világbajnokság első napján a fiatal Guzi Blankával az oldalán váltóban szerepel, majd egyéniben is harcba indul az éremért.

A mezőny várhatóan a hagyományokhoz híven erős lesz, mivel az öttusa sok helyen ma is katonai sport, és a legjobbak - Magyarországhoz hasonlóan - a sportszázad tagjai. A tokiói indulók közül Kovács Sarolta mellett még Kasza Róbert indul a katonai vb-n.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!