Az előző év legjobbjait jutalmazta a versenysportszövetség

Sport, 2018.02.13

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) 2017-es évértékelő ünnepségén jutalmazták az ötven tagszövetség legjobb férfi és női sportolóit, valamint csapatait.

A kedd délutáni eseményen Mészáros János, az NVESZ elnöke emlékeztetett arra, hogy a szövetséget 2016 decemberében hozták létre, feladata a nem olimpiai sportágak sportolóinak versenyeztetése.

"Az első évben be kellett indítani a működést, emellett nagy feladatot jelentett a Világjátékokra való felkészülés" - mondta Mészáros. Hangsúlyozta: a magyar versenyzők sikerrel jártak, Wroclawban tizennégy érmet (6-4-4) szereztek, ezzel a Világjátékok történetében a legjobb magyar szereplést produkálták. Hozzátette: mindez köszönhető az állami támogatásnak, amelyre mindig számítani lehetett.

Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszönetet mondott a versenyzőknek a sikerekért, az élményekért, különösen a Wroclawban nyújtott teljesítményért.

Ezután díjakat adtak át az egyes sportágak legjobbjainek, köztük az autósport szövetség legjobb versenyzőjének, Michelisz Norbertnek, aki tavaly ezüstérmes lett a túraautó-világbajnokságon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!