Az FTC első 50 évéről nyílt kiállítás a Fradi Múzeumban

Sport, 2018.02.08

Az FTC 1899-es alapításától a második világháború végéig tartó, közel 50 éves időszakot bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a Groupama Arénában található Fradi Múzeumban.

Az ünnepélyes megnyitón Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója elmondta, hogy a tárlaton 17 olyan különleges relikvia is látható, amely a legendás játékos és edző - az ország első profi futballtrénere -, Tóth "Potya" István hagyatékából származik, és korábban még nem volt kiállítva.

Az amatőr kezdetektől a profizmusig című kiállítás a ferencvárosi labdarúgócsapat kezdeti sikereit idézi fel: többek között 16 bajnokcsapat, kilenc Magyar Kupa- és két Közép-európai Kupa-győztes együttes névsorával.

Az igazgató hozzátette, az 1945-ig tartó időszak alapozta meg a klub hírnevét, ekkor vált az ország legnépszerűbb együttesévé a Ferencváros, és e folyamat megértésében segít a kiállítás. Az FTC labdarúgói 1903-ban nyerték a klub első bajnoki címét.

A múzeum hatodik időszaki kiállítását megtekintők nyomon követhetik a futballcsapat sikereit, láthatják a bajnokcsapatok képeit, kupákat, érmeket, emlékplaketteket.

Tóth István hagyatékából kiállították többek között az 1910-es évekből származó futballcipőjét, az MLSZ-től 1910-ben kapott sapkáját, amelyet válogatottsággal vagy bajnoki címmel lehetett kiérdemelni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!