Bajnokok Ligája - Óriási Bayern-fölény a posztonkénti legjobbak között

Sport, 2020.09.17

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta az egyes posztok három legjobb játékosát a Bajnokok Ligája előző szezonjával kapcsolatban, közülük kerülnek ki hamarosan a győztesek. Nem meglepő módon a sorozat győztese, a Bayer München minden poszton érdekelt.

Az UEFA honlapjának beszámolója szerint a szavazásra a főtáblán szereplő 32 klub edzője, 55 kiválasztott sportújságíró, valamint minden tagországból egy személy volt jogosult. A voksolóknak az első hármat kellett megadniuk, az első helyezés öt, a második három, a harmadik egy pontot ért.

A kapusoknál Manuel Neuer (Bayern München) mellett a döntőben vesztes Paris Saint-Germain játékosa, Keylor Navas, valamint az Atlético Madridból Jan Oblak maradt versenyben. A védők között biztosan Bayern-játékos nyer, miután David Alaba, Alphonso Davies és Joshua Kimmich került a legjobb három közé, míg a középpályásoknál Thomas Müller és Thiago Alcántara mellett a Premier League legjobbjának választott Kevin De Bruyne (Manchester City) törheti meg a bajorok uralmát. A csatároknál óriási meglepetés lenne, ha a BL-gólkirály Robert Lewandowskit (Bayern München) megelőzné a PSG két sztárja, Kylian Mbappé vagy Neymar.

A győzteseket október 1-én, a Bajnokok Ligája csoportjainak nyoni sorsolásakor hirdetik ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!