Bajnokok Ligája - Videobírós dráma után továbbjutott Párizsban a Manchester United

Sport, 2019.03.06

A Manchester United drámai végjátékban, 3-1-re nyert a Paris Saint-Germain otthonában, így a hazai 2-0-s vereséget követően jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

Párizsban már a 2. percben megadta az alaphangot Romelu Lukaku, az MU belga csatára, aki a védő Thilo Kehrer borzalmas passzára csapott le, majd kicselezte Gianluigi Buffont, és a kapuba helyezte a labdát. A PSG azonnal magasabb fokozatba kapcsolt, és óriási nyomás alá helyezte a számos alapemberét - köztük az eltiltott francia világbajnok Paul Pogbát - nélkülöző riválisát, amely alig tíz percig bírta azt, ekkor Juan Bernat egyenlített. A folytatásban maradt a hazai mezőnyfölény, de kimaradtak a lehetőségek, majd a 30. percben újra a vendégek kerültek előnybe. A világbajnok olasz kapus hibáját - egy könnyen fogható lövés jött ki róla - Lukaku használta ki.

A fordulást követően a PSG futballozott fölényben, s úgy tűnt, az MU-nak nem lesz lehetősége megszereznie a továbbjutást érő gólt. Aztán a 90. percben Diogo Dalot próbálkozott egy lövéssel, ami lepattant az Old Traffordon gólt szerző Presnel Kimpembéről. A csapatok már felálltak a szöglethez, amikor Damir Skomina játékvezető jelezte, videózás következik, a visszajátszások alapján pedig kiderült, a francia védő a 16-oson belül kézzel ért a labdához. A 11-est Marcus Rashford értékesítette, ezzel óriási meglepetésre továbbjuttatta csapatát a nyolc közé.

A BL történetében először jutott tovább az egyenes kieséses szakaszban egy gárda úgy, hogy az első meccset hazai pályán két góllal elveszítette.


Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Paris Saint-Germain (francia) - Manchester United (angol) 1-3 (1-2)
-------------------------------------------------------------------
gól: Bernat (12.), illetve Lukaku (2., 30.), Rashford (94.)

Továbbjutott: a Manchester United, 3-3-as összesítéssel, több idegenben lőtt góllal.


később:
FC Porto (portugál)-AS Roma (olasz) 2-1 - hosszabbítás következik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!