Balogh Gábor maradt az NDHSZ elnöke

Sport, 2020.12.03

Balogh Gábor maradt a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ) elnöke. A szervezet tisztújító közgyűlését csütörtökön tartották, online formában.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnökeként is dolgozó olimpiai ezüstérmes öttusázó az elmúlt négy évben is vezette az NDHSZ-t.

Újraválasztása után mondott beszédében Balogh Gábor egyebek mellett a terület szakmai és pénzügyi hátterének biztosításáról beszélt.

"Továbbra is elsődleges küldetésemnek tartom, hogy a sport tömegbázisát jelentő területeken, az állami sportirányítással szoros együttműködésben megteremtsük azokat a lehetőségeket, amelyek hosszú távon képesek biztosítani a szakmai és pénzügyi erőforrásokat a sportszervezési, népszerűsítési feladatok számára úgy az iskolarendszerben, mint a felsőoktatásban vagy a felnőttkorú lakosság körében."

Az MDSZ csütörtöki közleménye szerint az NDHSZ tisztújító közgyűlésén Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett, és arról beszélt, hogy a sport szerepe az egészségmegőrzésben hatványozottan felértékelődött az év sajnálatos fejleményei tükrében, így különös jelentőséggel bír, hogy a következő európai uniós fejlesztéspolitikai ciklusban a sportfejlesztési törekvések kellő hangsúlyt és támogatást kapjanak.

Hozzátette, az élsport fontossága mellett egy olyan sportoló nemzet számára, mint a magyar, nem szabad háttérbe szorulnia a tömegsportnak, szabadidősportnak, valamint a fiatalokat megszólító, testmozgást népszerűsítő kezdeményezéseknek sem, mert ezek biztosítják nemcsak a versenysportban elért nemzetközi sikereket, de a felnövekvő generációk egészségének megőrzését is.

Az NDHSZ alelnöke Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja lett, aki az elmúlt bő egy évben már ellátta ezt a feladatot a szervezetnél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!