Baráth Etele távozott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöki posztjáról

Sport, 2016.12.09

Baráth Etele 21 év után távozott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöki posztjáról, utódja Schmidt Gábor lett.

Az MKKSZ sajtóközleménye szerint az olimpiai ciklust lezáró pénteki tisztújító közgyűlésen a 150 megjelentből 144 fő szavazott bizalmat az új elnöknek, aki továbbra is ellátja a főtitkára teendőket.

A küldöttek létrehozták a közgyűlés elnöke posztot, erre Baráth Etelét választották, ő ezen túl a stratégiai bizottságot is vezeti.

A 74 éves sportvezető 1995 novembere óta irányította a szövetséget, a magyar kajak-kenusok ebben az időszakban összesen 367 aranyérmet, több mint 800 dobogós helyezést szereztek a világversenyeken. Az olimpiákon 17 arany-, 7 ezüst- és 8 bronzérmet nyertek.

"Hihetetlen fejlődésen ment keresztül a sportág az elmúlt két évtizedben, egyesületeink száma az akkori 58-ról 146-ra emelkedett, a költségvetésünk pedig több mint a kétszázszorosa a húsz évvel ezelőttinek. Egy ekkora szervezetnek szükség van egy olyan elnökre, aki nem társadalmi funkciót lát el, hanem főállású vezetőként felügyeli a sportág mindennapjait, ennek érdekében alapszabály-módosítási javaslatot nyújtok be" - fogalmazott nyitóbeszédében Baráth, aki kifejezetten kérte a küldötteket, hogy ne őt, hanem szavazatukkal Schmidt kinevezését támogassák.

Az eddigi elnök hozzátette, tovább kell erősíteniük a szövetség demokratikus működését és létre kell hozniuk egy olyan fórumot, amelyen keresztül a sportág egészének javaslatai az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kapnak. Ezért jött létre a közgyűlés elnöke funkció, akinek feladatai közé tartozik majd az innentől kezdve évente két alkalommal megrendezendő közgyűlések levezetése, a stratégiai bizottság vezetése, továbbá az elfogadott határozatok és stratégiák működésének felügyelete.

Elnökké választása után Schmidt Gábor úgy fogalmazott, nagyon örül, hogy az új alapszabály továbbra is lehetővé teszi, hogy ha más felállásban is, de továbbra is együtt dolgozzanak Baráth Etelével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!