Barátságos mérkőzés - Montenegró kikapott Szlovéniában

Sport, 2022.11.20

A magyar labdarúgó-válogatottal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő Montenegró 1-0-ra kikapott Szlovénia vendégeként a vasárnap délután Ljubljanában rendezett barátságos mérkőzésen.

A 11 165 néző előtt lejátszott meccsen mindkét válogatottba az Atlético Madrid adta a csapatkapitányt, hiszen a hazaiaknál a kapus Jan Oblak, a vendégeknél pedig a középhátvéd Stefan Savic viselte a karszalagot. A szlovénoknál kezdő volt a védő Miha Blazic, aki 2017-től idén nyárig öt szezont töltött a Ferencvárosban.

A 27. percben Stefan Mugosa fejese után a keresztlécről a gólvonalra pattant a labda, Oblak csak ezt követően tudta megfogni. Az osztrák partjelző nem intett, és mivel videobírós rendszer, illetve gólvonal-technológia nem volt, a játékvezető nem adta meg a gólt. Csak a szünetben, a visszajátszások megtekintése során vált biztossá, hogy jól döntött.

Szinte a teljes első félidőben fölényben voltak a szlovénok, több kidolgozott helyzetük is akadt, mégis egy ellenakció végén szerezték meg a találkozó egyetlen gólját: a 42. percben egy montenegrói szöglet után labdát szereztek, a villámgyors kontra végén pedig Miha Zajc talált a hálóba. A 87. percben Savic egyenlíthetett volna, de büntetőből a kapufát találta telibe.

A magyar válogatott idegenben június 17-én, házigazdaként pedig szinte napra pontosan egy év múlva, november 19-én játszik Montenegróval a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában. A csoport további tagjai közül Szerbia a világbajnokságon szerepel, Litvánia szombaton 2-0-ra kikapott Észtországban, Bulgária pedig vasárnap gól nélküli döntetlent játszott Luxemburgban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!