Benk András hosszabbított az UTE jégkorongcsapatával

Sport, 2020.05.19

Meghosszabbította a szerződését a válogatott Benk András az UTE jégkorongcsapatával.

A lila-fehér klub hétfői tájékoztatása szerint a 32 esztendős csapatkapitány az eddigi négy újpesti szezonja alatt 189 pontot szerzett, azaz "teljesítette a meccs/pont átlagot, ami kiemelkedő mutató az Erste Ligában".

A 2006 óta válogatott csatár azt mondta, "nagyon sikeresnek" értékeli az Újpesten eltöltött négy évét, ugyanakkor legutóbb felemás évet zártak, melynek során voltak jobb és rosszabb periódusaik is.

"A bajnokság befejezése után azonban egyértelműen úgy értékeltük, hogy a kiváló felfogású, de különböző karakterű játékosok igazi csapattá kovácsolódtak" - idézte az UTE keddi közleménye Benk Andrást, aki hozzátette, számára a szezon fénypontját jelentette a Dunaújváros elleni párharcuk, úgy értékelt: "fantasztikus érzés volt söpréssel bejutni a magyar bajnoki döntőbe".

"Sajnálom, hogy a vírus miatt csonka vége lett az idei kiírásnak, szerintem lett volna esélyünk fordítani a Ferencváros ellen" - jelentette ki Benk.

Az Erste Liga küzdelmeit március 11-én nyilvánította befejezettnek a hazai szövetség. Az elődöntős párharcok első meccsén a Ferencváros legyőzte az UTE-t, a következő találkozóra már nem került sor. A liga bajnoka megosztva a Ferencváros és a Csíkszereda lett, az UTE és a Gyergyói HK bronzérmet kapott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!