Billie Jean King Kupa - Nagyváradon szerepel a rájátszásban a magyar csapat

Sport, 2022.10.05

Nagyváradon vívja a románok elleni idegenbeli mérkőzését a magyar válogatott a női tenisz Billie Jean King Kupa novemberi rájátszásában. A párharc győztese jut a jövő évi selejtezőbe.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a Babos Csaba irányította csapat - amely áprilisban az euroafrikai zóna I-es csoportjában szerepelt Antalyában, és mind az öt mérkőzését megnyerte - november 11-én és 12-én fedett, kemény borítású pályán csap össze a román együttessel.

A szövetség közösségi oldala kiemeli: a románok három legjobb játékosa közül ketten biztosan nem lesznek ott a nagyváradi mérkőzésen, ugyanis Simona Halep (9. a világranglistán) és Sorana Cirstea (39.) sem versenyez már idén. Ezzel szemben Babos Csaba jelen állás szerint minden játékosára számíthat.

Románia ellen 1/8 a magyarok mérlege, legutóbb 2014-ben találkozott velük a válogatott, akkor 2-1-re a románok győztek. Az egyetlen magyar siker 1993-ban született.

Babos Csaba október közepén hirdet keretet, a párharc győztese jövőre részt vehet a Billie Jean King Kupa döntőjének selejtezőjében, a vesztes fél 2023-ban is az euro-afrikai zóna I-es csoportjában versenyez.

A 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes Billie Jean King tiszteletére átnevezett Fed Kupa döntőjében a világ legjobb válogatottjai szerepelnek. A címvédő Oroszországot, valamint Fehéroroszországot az ukrajnai háború miatt idén kizárták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!