Birkózó Eb - Asarin a nyolc között, Olejnik kikapott

Sport, 2020.02.14

A szabadfogásúak 70 kilogrammos kategóriájában szereplő Asarin Roman villámgyőzelemmel jutott tovább a nyolcaddöntőből, a 97 kilogrammos Olejnik Pavlo viszont kikapott első meccsén a római birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Muszukajev Iszmail (65 kg) sima nyolcaddöntős sikere után magyar részről a nem olimpiai súlyban érdekelt Asarint szólították szőnyegre. Riválisa az albán Eriglent Prizreni volt, akiről előzetesen keveset lehetett tudni, a meccsen pedig gyorsan kiderült, hogy nem képvisel komoly erőt.

Az összecsapás alig egy percig tartott csak, Asarin egy szép támadással levitte ellenfelét, ott pedig addig pörgette, amíg el nem érte a technikai tust (11-0).

A nap harmadik magyar érdekeltje az ugyancsak ukrán származású Olejnik Pavlo volt, akinek ezúttal nem volt esélye a továbbjutásra.

Olejnik Nurmagomed Gadzhiyevvel találkozott, aki már az első három percben eldöntötte a meccset. Az azeri egy kiléptetéssel szerzett előnyt másfél perc után, majd kiválóan kontrázva előbb mögékerüléssel, aztán egy újabb kiléptetéssel 4-0-s előnyhöz jutott.

A második szakaszban Olejnik végig ment előre, de minden akcióját védte a riválisa, vagy meg is kontrázta. Így hiába csinált egy két pontot érő mögékerülést 10 másodperccel a vége előtt, addigra már 7-0-s hátrányban volt. Olejnik már csak a vigaszágban bízhat, amihez az azeri fináléba jutására van szüksége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!