Birkózó Eb - Galambos Ramóna kikapott a nyolc között

Sport, 2021.04.22

Szoros mérkőzésen bosszantó vereséget szenvedett Galambos Ramóna az 57 kilogrammos kategória negyeddöntőjében, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat a varsói birkózó Európa-bajnokságon.

Az U23-as Eb-győztes magyar sportoló az oroszok Eb-ezüstérmesével, Szvetlana Lipatovával csapott össze az elődöntőért, melyhez nagyon közel volt a meccs képe alapján.

Galambos az első pillanattól erősebbnek tűnt riválisánál, ez a fölény azonban akciókban nem mutatkozott meg az első menetben, igaz, így is előnnyel mehetett pihenni, mivel a jó érzékkel védekező Lipatova intése után 1-0-ra vezetett.

A második szakaszban a 24 éves magyar még nagyobb sebességre kapcsolt és igyekezett gyorsan akciót csinálni, ám ez megbosszulta magát, Lipatova ugyanis meg tudta kontrázni indítását és bebillentette ellenfelét (1-2). A hátrány nem fogta meg Galambost, továbbra is bátran ment előre, az orosz pedig egyre fáradt, viszont egy szőnyeg széli szituációból megint ő jött ki jól, noha úgy tűnt, a magyarnak sikerült őt kiléptetnie. A bírók azonban nem így látták, így a visszatámadásból elért orosz mögékerülésért adtak újabb két pontot (1-4). Ritter Árpád szövetségi kapitány vitatta a szituációt, ám a döntnökök hosszú videózást követően sem változtattak ítéletükön, így az orosz kapott még egy pontot (1-5).

Kevesebb mint egy perc volt már csak hátra, Galambos Ramóna azonban nem adta fel. Sikerült is levinnie ellenfelét (3-5), lentről viszont nem tudott pörgetni, az utolsó 15 másodpercben pedig már nem volt képes újabb akciót végrehajtani. Galambos úgy kapott ki, hogy riválisa egyetlen akciót sem indított, kontrákból volt eredményes, a végén pedig annyira elkészült az erejével, hogy edzői támogatták le a szőnyegről.

A szigetvári birkózó veresége után már csak abban bízhat, hogy legyőzője összeszedi magát a késő délutáni elődöntőre és bejut a fináléba, amivel vigaszágra segítené őt.

A legjobb négy között nem Lipatováé lesz az egyetlen magyar érdekeltségű mérkőzés, ugyanis Sastin Marianna a lengyel Katarzyna Madrowskával csap majd össze a 62 kilogrammosok között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!