Birkózó Eb - Kovács a negyed-, Lám a nyolcaddöntőben kapott ki

Sport, 2019.04.12

A kötöttfogásúak 63 kilogrammos kategóriájában Kovács Bence a negyed-, míg a nehézsúlyú Lám Bálint a nyolcaddöntőben kapott ki első meccsén a bukaresti birkózó Európa-bajnokság pénteki napján.

A BHSE újonca ráadásul szerzett pont nélkül, technikai tussal maradt alul Levani Kavdzsaradzéval szemben. Kovácsot passzivitás miatt másfél perc után küldték parterhelyzetbe, de ott ügyesen védekezett, azonban állásból kitolta őt a küzdőtérről ellenfele, aki így kétpontos előnnyel vonulhatott pihenőre. A folytatásban Kavdzsaradze még nagyobb lendülettel küzdött, s ellenállhatatlan volt a magyar számára. A georgiai sportoló két mögékerüléssel már 6-0-ra vezetett, másodjára pörgetni is tudott a földön, így kialakult a technikai tushoz szükséges nyolcpontos különbség.

A szintén Honvédos Lám a hazai közönség előtt szereplő Alin Alexuc Ciurariuval csapott össze, aki látványosan aktívabb volt az egész mérkőzésen, emiatt a magyart mindkét menetben leküldték, s bár ott mozdíthatatlan volt, 2-0-ra így is kikapott.

Kovács és Lám akkor folytathatja szombaton a vigaszágon a küzdelmet, ha legyőzőjük fináléba jut.

A péntek délelőtti programban még két magyar kötöttfogású birkózó érdekelt: az 55 kilós Andrási József és a 87 kilós Szilvássy Erik is a negyeddöntőben lép szőnyegre. Az esti éremcsaták során a 62 kilogrammos Sastin Marianna a bronzéremért küzd meg a svéd Moa Lena Maria Nygrennel, míg a 57 kilogrammos súlycsoportban Barka Emese a döntőben az ukrán Tetjana Kittel találkozik, amennyiben nyer, ő lesz a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!