TV műsor

Birkózó Eb - Ligeti Dáiel elődöntős, Vilhelm kikapott

Sport, 2021.04.20

Ligeti Dániel magabiztos győzelemmel bejutott a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájának elődöntőjébe a varsói birkózó Európa-bajnokság keddi versenynapján, melyen Vilhelm Richárd (61 kg) a nyolcaddöntőben kikapott.

Az Eb-ezüst- és bronzérmes magyar nehézsúlyú a sorsolásnál szerencsés volt, mivel a 16 között nem kellett szőnyegre lépnie, és a negyeddöntőben sem kapott verhetetlen ellenfelet. A moldovai Samhan Jabrailov a junioroknál kétszer volt Eb-harmadik, a felnőtteknél azonban eddig nem volt kiugró eredménye, és a tapasztalt szombathelyi birkózónak nem okozott gondot.

A találkozó első menetének nagy részében meddő állóharc folyt a szőnyegen. Egyik fél sem tudott fogást találni a másikon, a bírók pedig közel két perc után "unták meg" az eredménytelen küzdelmet, és a moldovait figyelmeztették passzivitásért. Jabrailovnak ezek után fél perce volt pontot csinálni, ám erre esélye sem volt, így a 30 másodperc leteltével Ligeti 1-0-ás előnyhöz jutott, amit még a szünet előtt egy gyors támadást követő kitolással további eggyel toldott meg (2-0).

A pihenő után is a magyar irányított, és alig egy percet követően egy lerántással kibillentette riválisát, majd a lábát kiszedte, és mögé került (4-0), melyből billenteni (6-0) is tudott. Ezzel Ligeti a meccs érdemi részét láthatóan letudta, a végéig már csak arra ügyelt, hogy elhárítsa Jabrailov lábra támadásait, és összességében magabiztos győzelmet aratott.

Ligeti Dániel a folytatásban a 16.45 órakor kezdődő elődöntős programban lesz érdekelt.

A 61 kilós Vilhelm Richárd az izraeli Daniel Popovval csapott össze a nyolc közé kerülésért. A találkozón Popov kezdett jobban, kiléptetéssel és levitellel 3-0-ás előnybe került. A folytatásban a magyar birkózó mindent megtett a fordításért, kétszer ki is léptette ellenfelét (2-3), újabb akciót viszont nem tudott csinálni, így minimális különbséggel kikapott.

Vilhelm - a korábban a selejtezőben vereséget szenvedett Vida Csabához (74 kg) hasonlóan - még a vigaszági folytatásban reménykedhet, amelyhez legyőzőjének a fináléba kell kerülnie.

A nap negyedik magyarja, Antal Dániel a vigaszágon veszített és kiesett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!