Birkózó Eb - Ligeti Dániel és Veréb István a vigaszágon folytathatja

Sport, 2019.04.09

(MTI) - A szereplését kedden kezdő négy magyar szabadfogású birkózó közül a nehézsúlyú Ligeti Dániel (125 kg) és a 92 kilós Veréb István került vigaszágra, mivel az ő legyőzőjük döntőbe jutott a bukaresti Európa-bajnokságon.

Ligetinek jó esélye volt erre, mivel a nyolcaddöntőben az előző két világbajnokságon aranyérmes Geno Petriashvilitől kapott ki 7-4-re. A georgiai sportolónak aztán az elődöntőben váratlanul meggyűlt a baja az ukrán Olekszandr Hocianivszkijjel, de végül kétpontos hátrányról fordítva 3-2-re győzött. A Haladás versenyzője a szerdai programban így a lengyel Robert Barannal küzdhet, aki hozzá hasonlóan három Eb-medállal rendelkezik - arany nélkül. Mérkőzésük győztese a bronzmérkőzésen léphet majd szőnyegre.

Öccse, a 86 kilós Richárd nem járt szerencsével, mivel a 16 közé jutásért őt felülmúló azeri Murad Szulejmanov sima 7-0-ás vereséget szenvedett a két éve vb-bronzérmes orosz Vlagyiszlav Valijevtől.

Veréb Istvánt a lengyel Zbigniew Mateusz Baranowski segítette vigaszágra, aki a négy között óriási küzdelemben 6-5-re kerekedett felül a török Ibrahim Bolukbasin ellen. A magyar birkózó az ukrán Bohdan Hricajjal harcol majd az éremcsatáért.

Az már a délelőtt rajtoló programban eldőlt, hogy a 74 kilós Antal Dániel kiesett, mivel legyőzője, a román Maxim Vasilioglo a negyeddöntőben vereséget szenvedett, míg a 97 kilós Szabó Mihály a vigaszágon kapott ki.

Szerdán a nők is megkezdik szereplésüket: a közép-európai idő szerint 10.30-kor kezdődő programban a szabadfogású vigaszágasok mellett szőnyegre lép az egy hónapja U23-as kontinensbajnok 59 kilós Galambos Ramóna, illetve a két éve Eb-ezüstérmes, októberben a budapesti világbajnokságon ötödik, 76 kilogrammos Németh Zsanett is. Előbbi a georgiai Teona Jandagasvilivel, míg utóbbi a márciusban szintén U23-as Európa-bajnok orosz Darija Siszterovával találkozik a nyolc közé kerülésért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!