Birkózó Eb - Szilvássy és Andrási alulmaradt a negyeddöntőben

Sport, 2019.04.12

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában Szilvássy Erik és az 55 kilós Andrási József is kikapott a negyeddöntőben a bukaresti birkózó Európa-bajnokság pénteki napján.

Az U23-asként világ- és Európa-bajnok tehetség a súlycsoport egyik klasszisával, Zsan Belenjukkal csapott össze. Állásból nem tudtak egymással mit kezdeni a felek, így a meccset az döntötte el, hogy az első menetben a Pénzügyőr versenyzője nem tudott akciót csinálni, amikor ukrán ellenfelét küldték a szőnyegre (1-0), a második három percben fordítva viszont a világ- és kétszeres Európa-bajnok egy pörgetést bemutatott, így ő nyert 3-1-re.

A BHSE sportolója ennél jóval simábban, technikai tussal kapott ki Anders Andresen Roenningentől. Andrási passzív volt, s amikor parterhelyzetbe küldték (0-1), akkor a norvég előbb billentést csinált rajta, majd kiemelte és nagy ívben eldobta (0-7). A félperces pihenő után Roenningen nekiesett Andrásinak, akit ledöntött a lábáról, így a mögékerüléssel idő előtt lezárta a meccset (0-9).

Andrási és Szilvássy mellett a 63 kilós Kovács Bence bízhat abban, hogy legyőzője vigaszágra segíti azzal, ha nyer a délutáni elődöntőben, ugyanakkor a nehézsúlyú Lám Bálint és a 77 kilós Szabó László kiesett.

Az esti éremcsaták során a 62 kilogrammos Sastin Marianna a bronzéremért küzd meg a svéd Moa Lena Maria Nygrennel, míg az 57 kilogrammos súlycsoportban Barka Emese a döntőben az ukrán Tetjana Kittel találkozik, amennyiben nyer, ő lesz a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!