Birkózó Eb - Szőke Alex vállműtét után lábadozik, kérdéses a szereplése

Sport, 2022.01.24

A világbajnoki ezüstérmes, olimpiai ötödik Szőke Alex műtét után lábadozik, így kérdéses a szereplése a március végén kezdődő budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) ösztöndíjasának decemberben műtötték meg a vállát, jelenleg pedig gyógytornára jár és kiegészítő fizioterápiás kezeléseket kap.

"Ha minden jól megy, február közepén ismét edzésbe állhatok, és ha igazán ütőképes formába tudok lendülni, elindulok az Európa-bajnokságon. Erre jelenleg ötven százalék esélyt látok" - mondta Szőke Alex.

A birkózóválogatott keretorvosa, Bakanek György szerint a kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában érdekelt sportoló felépülése jól halad.

"Alex jól sikerült vállműtéten esett át. Jelenleg a rehabilitációs időszak zajlik. A cél természetesen az, hogy a tavaszi Európa-bajnokságra tökéletes állapotba kerüljön, de fokozatosan haladunk előre, óvatosak vagyunk" - nyilatkozta a szakember.

A 21 éves birkózó tavaly robbant be a nemzetközi felnőtt mezőnybe. Előbb kiharcolta az olimpiai szerepelést, majd Tokióban az ötödik helyen végzett, az októberi világbajnokságon pedig döntőbe jutott.

A budapesti Európa-bajnokságot március 28. és április 3. között rendezik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!