Birkózó olimpiai kvalifikáció - Varga Ádám az első mérkőzésén kikapott

Sport, 2021.05.08

Varga Ádám szoros küzdelemben kikapott a kirgiz Murat Ramonovtól szombaton a birkózók utolsó, szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így eldőlt, hogy nem szerezhet tokiói kvótát.

A kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjának magyarja a selejtezőben 3-2-re maradt alul.

Az Ázsia-bajnokságokon többszörös érmes Ramonov azzal került előnybe az első három percben, hogy Vargát intették, majd parterhelyzetben meg is tudta pörgetni ellenfelét. A magyar az akció végén kapott egy pontot, de a kirgiz így is 3-1-re vezetett. A szünet után Varga előtt nyílt intésből adódó esély, 2-3-nál meg kellett volna pörgetnie ellenfelét, de nem sikerült neki, a folytatásban pedig hiába ment előre, nem tudott komoly nehézséget okozni Ramonovnak.

A későbbiekben még Kecskeméti Krisztián (60 kg) és Szőke Alex (97 kg) lép szőnyegre a magyarok közül.

Korábban sem a szabadfogásúaknál, sem a nőknél nem sikerült a már meglévőkhöz újabb kvótát szerezni. A szófiai viadalon a döntő ér olimpiai kvalifikációt.

Magyarország eddig öt kvótával rendelkezik a július 23-án rajtoló nyári játékokra. A nőknél Sastin Marianna (62 kg), kötöttfogásban Korpási Bálint (67 kg), Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), szabadfogásban pedig Muszukajev Iszmail (65 kg) harcolta ki korábban a tokiói szereplés lehetőségét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!