Birkózó-vb - Barka bronzával megvan az első magyar érem

Sport, 2018.10.25

Barka Emese bronzérmet nyert a nők 57 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A Csepel klasszisa lépett szőnyegre legkésőbb a magyarok közül, mivel előző nap egészen az elődöntőig menetelt, amelyben kikapott a bolgár Biljana Dudovától. A Csepel klasszisa veresége után csalódott volt, ám az éremcsatára összeszedte magát, és remek teljesítményt nyújtott a román Kateryna Zhydachevska ellen.

Az első percben nem történt érdemi esemény a szőnyegen, a két birkózó közül az óvatosabbat, a románt figyelmeztették passzivitásért, majd nem sokkal később intették is. A következő harminc másodpercben Zhydachevska volt akciókényszerben, ennek ellenére Barka támadott, fejlefogással leszorította riválisát, és éppen a fél perc lejártát követően mögé ment, így a büntetőpont mellett további kettő is járt neki (3-0). A folytatásban sem lassított a 28 éves hazai sportoló, és néhány másodperccel a menet vége előtt karfeltolás után újra ellenfele mögé került (5-0).

A második szakaszt így megnyugtató előnnyel kezdte Barka Emese, aki elsősorban a biztonságos birkózásra koncentrált a továbbiakban, ám még így sem lehetett passzívnak nevezni. Ezt bizonyította az is, hogy alig egy perccel a meccs vége előtt szépen tolta szőnyegen kívülre riválisát. A hatpontos különbség megnyugtató volt, az pedig még inkább, ami a szőnyegen zajlott, ugyanis a román teljesen veszélytelenül küzdött tovább, a másodpercek akció nélkül peregtek le egészen a hatodik perc végéig, Barka pedig bronzérmet ünnepelhetett.

Barka a hazai csapat első érmét szerezte a mostani vb-n, egyúttal harmadszor lett vb-harmadik a 2013-as nagy vb és a 2016-os nem olimpiai súlycsoportok világbajnoksága után, amelyeket szintén a magyar fővárosban rendeztek.

A döntős programban még Sastin Marianna is szőnyegre lép a 62 kilogrammosok bronzérméért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!