Birkózó-vb - Lőrincz Tamás bejutott a nyolcaddöntőbe

Sport, 2019.09.16

Lőrincz Tamás az esélyeknek megfelelően győzelemmel mutatkozott be a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon hétfőn és bejutott a nyolcaddöntőbe a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában.

Lám Bálint és Torba Erik veresége után a háromszoros Európa-bajnokon volt a sor, hogy javítson a magyar mérlegen, s az üzbég Jalgasbaj Berdimuratov ideális ellenfélnek tűnt ehhez.

A riválisnak Ázsia-bajnoki ötödik helyezés karrierje eddigi csúcsa, míg Lőrincz minden idők legtöbb világversenyes érmével rendelkező magyar birkózója, kontinensbajnoki címei mellett olimpiai és két világbajnoki ezüstje is van.

A ceglédi születésű birkózó jobban is kezdte a meccset, az első 80 másodpercben lényegesen aktívabb és veszélyesebb volt riválisánál, aki le is küldtek (1-0) passzivitásért, ám ott kiválóan védekezett.

A szünetig az állás nem változott, s már ekkor egyértelmű volt, hogy Lőrincznek állásból kell majd akciót csinálnia, megelőzve a borítékolható visszaintést. A Budapest Honvéd kötöttfogásúja ennek szellemében kezdte a második szakaszt, komoly energiákat mozgósított, s még mielőtt parterbe kényszerült volna, szépen kiterelte a szőnyegről Berdimuratovot, majd egy perccel a vége előtt ismét (3-1), a hajrában pedig biztosan őrizte meg előnyét.

Lőrincz a 16 között az ukrán Volodimir Jakovlevvel küzd majd meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!