Birkózó-vb - Lőrincz Tamás magabiztos teljesítménnyel elődöntős

Sport, 2018.10.27

Lőrincz Tamás harmadik szombati meccsén is magabiztos teljesítményt nyújtott, így bejutott a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájának elődöntőjébe a budapesti birkózó-világbajnokságon, melyen Lám Bálint kiesett (130 kg).

A háromszoros Európa-bajnok, vb- és olimpiai ezüstérmes Lőrincz a román George Mariea elleni másfél perces sikere után a litván Paulius Galkinast is technikai tussal verte, a nyolc között pedig az üzbég Bilan Nalgijev várt rá.

Lőrincz bevonulása királyi volt, a Papp László Sportarénát szinte teljesen megtöltő nézősereg ugyanis hatalmas ovációval fogadta a ceglédi születésű magyart, aki nagyon koncentráltnak tűnt, s a mérkőzésen végig az is volt.

Másfél perc meddő állóharc után intettek először a bírók, méghozzá az üzbég birkózót, akit Lőrincz szépen összefogott, majd kiemelte, s nagy ívben a szőnyegen kívülre dobta. Mivel a dobás közben nem fordult át Nalgijev, így az akció csak egy pontot ért (2-0). A szünetig hátralévő egy percben úgy tűnt, mindkét birkózó rápihen a második menetre, láthatóan semmit sem akartak egymástól.

A második menet elejét Lőrincz megnyomta, folyamatosan ment előre, az üzbég képtelen volt kezdeményezni. Folyamatosan csak hátrált körbe a szőnyegen, így ismét ő kapta az intést (3-0). Nalgijev hiába védekezte ki a lenti helyzetet, hátránya - különösen addigi teljesítményét látva - óriási volt. Az üzbég az utolsó percben sem tudott megújulni, Lőrincz a hajrát is uralta, azaz magabiztosan jutott az esti elődöntőbe.

A fináléért Lőrincz Tamásnak "régi jó" ismerősével, a dél-koreai Kim Hjeon Vuval kell majd megküzdenie, akitől a 2012-es olimpia 66 kilogrammos döntőjében kikapott, a tavalyi párizsi vb-n - melyen Lőrincz végül ezüstérmes lett - már 75 kilogrammban viszont a magyar kötöttfogású győzött ellene.

Az elődöntős program 17.00-kor kezdődik a Papp László Sportarénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!