Birkózó-vb - Lőrincz technikai tussal nyert, Kiss technikaival kikapott

Sport, 2018.10.27

Lőrincz Tamás második meccsét is könnyedén nyerte, így bejutott a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjébe, Kiss Balázs viszont villámgyorsan veszített a 97 kilósok között, így nem került nyolc közé a budapesti birkózó-világbajnokságon.

A háromszoros Európa-bajnok, vb- és olimpiai ezüstérmes Lőrincz a román George Mariea elleni másfél perces sikere után a litván Paulius Galkinasszal csapott össze.

A Bp. Honvéd klasszisa az első meccséhez hasonló intenzitással kezdett, a litván viszont annyival jobb volt a román birkózónál, hogy több mint egy percig kivédte Lőrincz indításait, az intést viszont nem kerülhette el (1-0). Lentről a hazai kedvenc ellenfele fejéhez forgott, úgy fogta össze Galkinst, majd billentette (3-0) és megpörgette (5-0).

A hatalmas előny tudatában Lőrincz visszavett a tempóból, ám így is nyomasztó fölényben volt. A litván folyamatosan hátrált és fogást bontott, a második menet második felében pedig újra intették (6-0). A 31 éves magyar birkózó ezt követően lentről azonnal pörgetett, s lezárta a meccset (8-0). Lőrincz az elődöntőért az üzbég Bilan Nalgijevvel mérkőzik majd.

Néhány perccel később már Kiss Balázst köszöntötte óriási tapsvihar az arénában, ahol a bolgár Kiril Milov ellen lépett szőnyegre.

A küzdelem azonban nagyon rövid ideig tartott. Kiss szinte egyből válldobással próbálkozott, Milov viszont figyelt erre, az aláforduló Kiss alá nyúlt, majd mögé került (0-2), néhány pillanattal később pedig nagyon szorosan összefogta ellenfelét és háromszor is pörgette. Mindössze 21 másodperc után így 8-0-s technikai tussal zárult a küzdelem. Hiába kért videózást Sike András szövetségi kapitány, a bírók visszanézés után sem látták úgy, hogy Kiss saját rossz akciójából került volna szőnyegre.

Kiss Balázs összetörve vette tudomásul vereségét, majd mire a televíziós stábokhoz ért az úgynevezett vegyeszónába, rosszul lett. A magyar birkózót bekísérték az orvosi szobába, de később kiderült, hogy nincs komoly baja és nem szenvedett sérülést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!